понеделник, 27 май 2013 г.

Книгата „Моето дете яде само боклуци” от издателство Тара


Децата и храненето в ерата на фаст фууда
Книгата „Моето дете яде само боклуци” от издателство Тара








Каним ви на 1 юни 2013г. на щанда на Тара Пъблишинг на Пролетния базар на книгата в НДК, където единственото издателство в България, насочено изцяло към родителите, ще представи новата си книга, посветена на темата за здравословното хранене на децата в ерата на фаст фууд – „Моето дете яде само боклуци”. Книгата засяга важни теми: как да изградим у детето вкус и навици за здравословно хранене.

Отношението към храната е основното притеснение на родителите и тема на 4 от 10 посещения при педиатъра. Как да попречим на децата да се хранят само с бонбони, торти, сладкиши, кифли, чипс, шоколад, снакс, соленки, бисквитки, пуканки и дъвки? Това, което американците наричат junk food, храна боклук. Как да се противопоставим на рекламните съобщения на телевизиите? И как да убедим децата да сядат на масата за храна, да ги откъснем от екрана, пред който дъвчат всичко, което им попадне? Как да им създадем хармонична връзка с храната?

Практични и изпълними съвети по тази изключително важна тема дават в книгата си италианските автори Несия Ланиадо и Джанфилипо Пиетра. Българските родители ги познават с книгата им „Да живеят бабите”, а Несия Ланиадо също и с „Когато мама и татко работят много” и „От пелените до влюбването”, издадени в италианската поредица на ТАРА Пъблишинг. Журналист и психолог, Несия Ланиадо е и експерт по история на гастрономията. Джанфилипо Пиетра, журналист и математик, е дългогодишен управител на Център за естествено хранене „Il Papavero”.

Българското издание на книгата улеснява още повече практическото приложение на съветите на двамата автори, благодарение на подаръка към всяка книга, предоставен от Таперуер България – детска кутия за сандвич или плодове. В приложението на книгата родителите ще открият и здравословни рецепти за деца, предложени от Таперуер, с чието съдействие книгата се появява на българския книжен пазар.

Освен в книжната мрежа, от юни книгата ще бъде и в магазини за здравословно хранене, детски центрове, йога центрове, училища за родители и др.

Интернет страница: www.tara-publishing.com













Информация за събитието


Град: София


Място: НДК

Няма коментари:

Публикуване на коментар