сряда, 8 май 2013 г.

8 СНАКСА


8 стряскащо нездравословни снакса


В перфектния свят всички, включително и децата, хапват снаксове под формата на моркови.
Но за повечето хора важи следното – излезете ли веднъж от пътя на здравословното хранене, се оставяте на хранителната индустрия, която привлича със съблазнителни, но нездравословни съставки.
Пуканки
Лесно е да бъдете очаровани от снаксове, направени специално за деца и за родители със съответните привлекателни етикети. Но ако потребителите се разровят малко, те ще разберат какво всъщност се съдържа в тези снаксове.
Пуканките трябва да са страхотен снак. Те съдържат само зърна, които са нискокалорични, а според последните проучвания пуканките са с високо ниво наантиоксиданти, повече отколкото някои плодове изеленчуци. Но в повечето пуканки има трансмазнини, доста калории, както и повече натрий, отколкото трябва.
Зърнени закуски
В някои зърнени готови храни за деца, които трябва само да се залеят с мляко, за да се превърнат в закуска, също се съдържат не толкова здравословни съставки. Отново натрият е повече, отколкото трябва, както и мазнините, които не са изобщо здравословни за децата.
Някои йогурти, които като цяло се възприемат за здравословни, могат да бъдат превърнати от хранителната индустрия в нещо далеч не толкова здравословно. Има много йогурти, които са направени без мазнини, но в тях има добавена захар, модицифицано царевично нишесте, високо фруктозен царевичен сироп.
Мъфини
Много от крекерите, които са любими на деца и възрастни, съдържат прекалено много натрий и мазнини, както и доста захар. В тях се съдържат също така и доста калории.
Същото се отнася и за някои видове брецели, които са пълни с натрий и с прекалено много мазнини, което често е достатъчно, за да покрие нуждата от тези вещества за цял ден.
Същото важи и за някои ябълкови сосове, които са пълни с царевичен сироп, както и за шоколадови пайове, пълни с царевичен сироп, хидрогенизирани мазнини и оцветители, както и с огромно количество захар.
Това важи и за някои мъфини, в които калориите са прекалено много. В някои такива мъфини калориите достигат почти до 700 за бройка.
За да сте сигурни в това, какво консумирате, четете внимателно етикетите на продуктите, избягвайте да купувате за вас, както и за децата ви, продукти с оцветители, консерванти и подобрители на вкуса.
Източник: http://gotvach.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар