сряда, 15 май 2013 г.

ЖЕЛИРАНИ БОНБОНИ


GUMMI CANDIES - What are they made of ?
In case you were wondering what gummy candies are made of ???
Gummies or jelly sweets are a broad, general type of Gelatin-based Chewy Candy along with mixture of sugar, glucose syrup, starch, flavouring, food colouring, citric acid.
GELATIN is a translucent, colorless, odorless, and nearly tasteless substance that is made by prolonged boiling of skin, cartilage and bones from animals. It's made primarily from the stuff meat industries have left over - we're talking about pork skins and cattle bones. Yummy !!!
If this is news to you, it may shed new light on your Great Aunt's Jell-O mold or Gummy Bear and Candies. And if you love eating chewy candy, you may think twice before chowing down on those gummy worms
WAEL_A

2 коментара:

  1. РЕЦЕПТИ ЗА ДОМАШНИ ЖЕЛИРАНИ БОНБОНИ

    Вариант 1

    Необходими продукти:

    - 100 мл портокалов сок;
    - 100 мл вода;
    - 20 гр желатин;
    - 2 ч. захар;
    - 2 с.л. настъргани кори от лимон и портокал;

    Начин на приготвяне:

    В отделна купа се накисва желатина в портокаловия сок и се оставя да набъбне. В тенджера слагаме захар, заливаме с вода и добавяме настърганите кори. Разбъркваме получената смес и нагряваме на слаб огън до тогава, докато захарта на се разтвори напълно. След като захарта се разтвори, изливаме желатина и бързо разбъркваме, за да се разтвори желатина. Прецеждаме желатина с помощта на цедка.

    В квадратна форма или тава постиламе фолио. Изливаме сместа, така че да се получи слой с дебелина около 2 см. Слагаме в хладилник за 6-8 часа.

    Върху хартия за печене изсипваме слой пудра захар. Взимаме готовият мармалад и го слагаме върху хартията. Нарязваме ма парченца и овалваме в пудра захар.

    Вариант 2

    Необходими продукти:

    - 500 гр замразени ягоди;
    - 1 ч. пудра захар;
    - 10 гр желатин;
    - 1 ч. вода.

    Начин на приготвяне:

    Накисваме желатина в студена вода за 40 минути. Оставяме ягодите малко да се размразят, след което ги слагаме в блендер. С помощта на блендер правим ягодите на пюре. Добавяме пудра захар и отново разбъркваме. Взимаме вътрешната част на празна опаковка от бонбони и отгоре слагаме опаковъчно фолио.

    Набъбналия желатин изливаме в тенджера и слагаме на котлон до кипване, но не оставяме да кипи. Смесваме пюрето от ягодите с желатина, докато се получи еднородна смес. Изливаме сместа във формичките от бонбони и оставяме в хладилник за няколко часа.

    Вариант 3

    Необходими продукти:

    - 600 мл сок;
    - 2 ч. захар;
    - 3 с.л. пектин.

    Начин на приготвяне:

    В касеролка наливаме сока и леко го загряваме. Изсипваме пектина и оставяме сместа за половин час.

    В отделна тенджера изсипваме захарта и я заливаме с чаша сок. Оставяме на слаб огън до кипване. Варим докато захарта не се разтвори напълно, при непрекъснато разбъркване на сместа.

    Изливаме сместа със сгъстителя, разбъркваме и отново изчакваме да кипне, след което сваляме от котлона и оставяме сместа да изстине малко. Върху форма за печене слагаме опаковъчно фолио и изливаме сместа. Слагаме в хладилник за няколко часа. След това нарязваме на парченца.

    СЪВЕТ: Преди да сложите желираната смес в хладилник, тя трябва да се охлади на стайна температура. В противен случай, рискувате да повредите Вашият хладилник

    ОтговорИзтриване