сряда, 17 април 2013 г.

Maggi, Пикантина, KNORR

ФИКСОВЕТЕ

Интересно е да се отбележи, че тази статия навярно е продиктувана от неспящата конкуренция.
Maggi го слагам по скоро в кавички, която олицетворява този тип добавка към храната - фиксовете.
Статията е за Натриев глутамат, който го има и в Maggi, Пикантина, KNORR и прочие. 
И така...

Maggi съдържа доказано отровния глутамат, който действа на рецепторите ни като наркотик и ни „внушава”, че похапваме нещо много вкусно




Maggi съдържа глутамат, който действа като наркотик и ни заблуждава, че е вкусно

Maggi – малките тайни на подправките май ще се окажат една голяма, мръсна тайна, която вреди на обикновения потребител всеки ден. Запитвали ли сте се някога защо са толкова невероятно вкусни продуктите на Maggi и как е възможно едно прахче да направи такива чудеса с мусаката ви или пилешката кавърма? Е, ние ще ви издадем „малката тайна” на Maggi – глутамат.

Действа като наркотик

Според известни учени натриевият глутамат има свойството на наркотиците. Използва се от производители в цял свят като подправка към ястия, в хранителни продукти, за да ги правят по-вкусни. Глутаматът въздейства на рецепторите ни подсъзнателно, като ни внушава, че похапваме нещо изключително вкусно и питателно. Ден след ден, похапвайки от натриевия глутамат дори без да знаете, вие се пристрастявате. Храни, в които го няма, започват да ви се струват безвкусни, дори неприятни и имате чувството, че ядете тебешир.

Натриев глутамат използват най-често по ресторантите и заведенията за бързо хранене, където ви примамват с вкусни гозби. Без да подозирате, че манджите са поръсени с тази химия, вие все по-често изпитвате желание да посещавате заведението.

Натриев глутамат има и в Maggi, Пикантина, KNORR и прочие. В някои страни Maggi разпространяват био-вариант на подправките си, в който не се съдържа глутамат. В България, разбира се, отровата е в промишлени количества.

Отровата глутамат




Глутаматът в Maggi може да ви докара Алцхаймер

След поредицата от изследвания върху животни е доказано, че натриевият глутамат е отровен. Той вреди изключително на организма, уврежда ретината и е причина за заболявания като Паркинсон и Алцхаймер. Ако оставим на страната „малките странични ефекти” като гадене, повръщане, зачервяване на кожата и главоболие, натриевият глутамат може да увреди и поколението ви. Доказано е, че при консумация от бременни, той се натрупва в плацентата и нанася трайни последствия на плода. Детето е с незавършена нервна система.

Отровата Maggi

„Отровата Maggi” – такава тема е създадена в бг форум за майки, където след поредица от дискусии, потребители единодушно решават да бойкотират продуктите на Maggi, заради наличието на натриев глутамат в тях.

От Maggi – продукт на Нестле, не крият, че в съставките има глутамат. На опаковката ясно е написано, че в пакетчето се съдържа овкусител – мононатриев глутамат, макар че доказано тази съставка руши мозъка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар