http://www.youtube.com/watch?v=C5J39YnnPsg
Уникалните любими крилца и други рецепти от KFC
http://www.food.com/recipe-finder/all/kfc?layout=desktop
http://www.kfcchickenrecipe.com/kfc-crispy-chicken-recipe.html
Ето и превод на последната: 1 цяло пиле, разделено на порции
около 2 литра растителна мазнина (за пърженето)
1 яйце, добре разбито
250 ml мляко
200 грама брашно
2 1/2 ч.л. сол
3/4 ч.л. черен пипер
3/4 ч.л. натриев глутамат
1/8 ч.л. червен пипер
1/8 ч.л. чесън на прах
1/8ч.л. сода
За марината
2 с.л. сол
2 с.л. кашерна сол (това е едра не йодирана сол, но съм сигурна, че и с най-обикновена пак става)
4 с.л. натриев глутамат
1/8 с.л. чесън на прах
1/3 чаена чаша пилешки бульон на прах и
5 чаени чаши вода
Приготовление
Смесете съставките и мариновайте порциите пиле за 24 часа в хладилника.
Загрейте мазнината във фритюрник до 185 градуса. В купа разбийте яйцето с млякото, В друга купа смесете останалите съставки за хрупкавата панировка. Изваждате парчетата пиле от маринатата и ги подсушавате с хартиени салфетки. Потапяте парче пиле в яйчената смес, след това в брашното, отново в яйчената смес и пак в брашното. Уверете се, че месото е покрито обилно с панировката. Оставяйте оваляните парчета пиле в чиния докато не оваляте всичките. След това пържите в сгорещената мазнина като ги поставяте 1 по едно в нея. Пържете 4 парчета пиле едновременно за около 12-15 минути или докато станат златисто кафяви. Обръщайте ги от време на време за да се изпържат равномерно. Когато са готови ги оставете за около 5 минути върху хартиени салфетки за да попият излишната мазнина.
Няма коментари:
Публикуване на коментар