GUMMI CANDIES - What are they made of ?
In case you were wondering what gummy candies are made of ???
Gummies or jelly sweets are a broad, general type of Gelatin-based Chewy Candy along with mixture of sugar, glucose syrup, starch, flavouring, food colouring, citric acid.
GELATIN is a translucent, colorless, odorless, and nearly tasteless substance that is made by prolonged boiling of skin, cartilage and bones from animals. It's made primarily from the stuff meat industries have left over - we're talking about pork skins and cattle bones. Yummy !!!
If this is news to you, it may shed new light on your Great Aunt's Jell-O mold or Gummy Bear and Candies. And if you love eating chewy candy, you may think twice before chowing down on those gummy worms
If this is news to you, it may shed new light on your Great Aunt's Jell-O mold or Gummy Bear and Candies. And if you love eating chewy candy, you may think twice before chowing down on those gummy worms
WAEL_A
http://vbox7.com/play:cf38a71c
ОтговорИзтриванеРЕЦЕПТИ ЗА ДОМАШНИ ЖЕЛИРАНИ БОНБОНИ
ОтговорИзтриванеВариант 1
Необходими продукти:
- 100 мл портокалов сок;
- 100 мл вода;
- 20 гр желатин;
- 2 ч. захар;
- 2 с.л. настъргани кори от лимон и портокал;
Начин на приготвяне:
В отделна купа се накисва желатина в портокаловия сок и се оставя да набъбне. В тенджера слагаме захар, заливаме с вода и добавяме настърганите кори. Разбъркваме получената смес и нагряваме на слаб огън до тогава, докато захарта на се разтвори напълно. След като захарта се разтвори, изливаме желатина и бързо разбъркваме, за да се разтвори желатина. Прецеждаме желатина с помощта на цедка.
В квадратна форма или тава постиламе фолио. Изливаме сместа, така че да се получи слой с дебелина около 2 см. Слагаме в хладилник за 6-8 часа.
Върху хартия за печене изсипваме слой пудра захар. Взимаме готовият мармалад и го слагаме върху хартията. Нарязваме ма парченца и овалваме в пудра захар.
Вариант 2
Необходими продукти:
- 500 гр замразени ягоди;
- 1 ч. пудра захар;
- 10 гр желатин;
- 1 ч. вода.
Начин на приготвяне:
Накисваме желатина в студена вода за 40 минути. Оставяме ягодите малко да се размразят, след което ги слагаме в блендер. С помощта на блендер правим ягодите на пюре. Добавяме пудра захар и отново разбъркваме. Взимаме вътрешната част на празна опаковка от бонбони и отгоре слагаме опаковъчно фолио.
Набъбналия желатин изливаме в тенджера и слагаме на котлон до кипване, но не оставяме да кипи. Смесваме пюрето от ягодите с желатина, докато се получи еднородна смес. Изливаме сместа във формичките от бонбони и оставяме в хладилник за няколко часа.
Вариант 3
Необходими продукти:
- 600 мл сок;
- 2 ч. захар;
- 3 с.л. пектин.
Начин на приготвяне:
В касеролка наливаме сока и леко го загряваме. Изсипваме пектина и оставяме сместа за половин час.
В отделна тенджера изсипваме захарта и я заливаме с чаша сок. Оставяме на слаб огън до кипване. Варим докато захарта не се разтвори напълно, при непрекъснато разбъркване на сместа.
Изливаме сместа със сгъстителя, разбъркваме и отново изчакваме да кипне, след което сваляме от котлона и оставяме сместа да изстине малко. Върху форма за печене слагаме опаковъчно фолио и изливаме сместа. Слагаме в хладилник за няколко часа. След това нарязваме на парченца.
СЪВЕТ: Преди да сложите желираната смес в хладилник, тя трябва да се охлади на стайна температура. В противен случай, рискувате да повредите Вашият хладилник